Jelige: skogkatt

Beküldte: admin, 2011-04-03 07:33:59  | Címkék:

CELL-A-társ

Hajnalodik… Milyen rémes egy éjszaka! Ha ember lennék, legalább panaszkodhatnék a derekamra, de egy mobiltelefonnak nincs dereka. Nincs szája sem, amivel elmondhatná, hogy nem életbiztosítás egy kisebb halom könyvön pihengetni, mert biztos, hogy amikor az éjszaka közepén a folyton éhes fehér cica megpróbálja ezt a lököttet felébreszteni, megcsúszik, s ezzel a könyveket, s velük együtt engem is a mélybe lök. Hm, ez egy kicsit melodramatikus volt, de attól még igaz.

5:30… Ez a szörnyű remegés! Mintha nem lenne elég ébresztésnek a gyomorba hatoló basszus, még a rezgést is beállítja. Jaj, ne! Ne! Puff, padlót fogtam, ráadásul arccal lefelé. Na, azért a gyengédsége, amivel felemel, nem semmi. Kicsit még hallgatja az ismerős dallamot, majd a napom egyik kedvenc pillanata következik, szerelmes üzenet a kedvesnek. Igen, mi, mobiltelefonok nagyon is értelmes életet élünk.

5:49… A hűvös rajzfilmzene szerintem nem megfelelő nyitánya a rövid reggeli párbeszédnek, amit az anyukájával folytat.

6:04… Most komoly? Azt a két számmal szűkebb csőnadrágot akarja fölvenni? Persze, persze… Nem szűkebb, hiszen negyedórás tornamutatvány után felkerül, de hogy még a zsebbe engem is be akar szuszakolni, az botrány. Amúgy meg, hé! Ha a buszon zenét óhajtasz hallgatni, nem kaphatnék én is egy kis „reggelit”? Haha, elhangzott a kulcsszó, mi? Zene… Igen, végre a töltőn. Most pedig mosogass, indulásig még talán belefér.

6:42… Ez a jelenet mindig szórakoztat, de korántsem meglepő, ha egy fiatal nő a tulajdonosod. Valahogy Murphy-törvény, hogy a buszsofőr a kedvenc dala alatt érkezik a buszhoz, és ő persze egy halk sóhaj után kihúzza a fülhallgatót, és kedvesen köszön, mert így illedelmes. Hát hogyne!

7:07… Meg sem kell néznie, máris mosolyog. Megérkezett a kedves válasz-üzenete. Miközben olvas, én is mosolygok. Na, nem mintha annyira romantikus lennék. Az én figyelmemet inkább a reggeli fényben fürdő hegyek kötik le, amiket most, hogy előbányászott a zsebéből, végre van alkalmam megcsodálni.  Kérlek, ne süllyessz még vissza a zsebedbe! Legalább válts zenét, vagy írj vissza! Olyan szép is tud lenni a reggel!

9:45… Hívás a kedvesnek. Illetve… hát nem is tudom. A tény, hogy a nők többet fecsegnek, megdőlni látszik. Történetem mellékszereplője ugyanis zömmel bamba vigyorral a képén hallgatja a férfi mondandóját, majd egy rövid vallomással elköszön. Szerelem… csak ebbe az érzelembe fér annyi szenvedély, ami jelentősen felszabadítja a memóriám. Pár hete ugyanis egy félreértett vasárnapi beszélgetés után fent nevezett skorpió horoszkópú nő, törölte a férfi üzeneteinek 99,9%-át, és ugyanígy járt el a kapott képekkel is. Természetesen azóta már megbánta, de még nem szedte össze a bátorságát, hogy újra elkérje a képeket.

12:28… Meglepő, hogy még csak most vette észre, hogy nincs nála pendrive. Viszonylag könnyedén tudomásul veszi. Mordul egyet, majd előbányássza az USB-csatlakozómat. Naná, hogy ebből a pácból is én fogom kihúzni.

14:34… Csak azért, mert folyton bámulod az órámat, nem fogsz előbb hazaérni. Ha most is zenét kapcsolnál, az megadná a tempót. És ne izgulj, nem birkaság ütemre lépni… vagy ha igen, én biztos, hogy nem mondom el senkinek. Vagy mégis? Kapitány, kapitányom…  

16:39… Nagyképűségből felrakta rám a Tanulj finnül albumot, de azért a házimunkához Type 0 Negative-ot hallgat. Mintha a puszta szándék hozzásegítené a nyelvtudáshoz!

18:02… ezt utálom!!! Miért kell társaságot nyújtanom a fürdőszoba párás levegőjében a zuhanyzásához? Miféle fontos hívásról maradna le? Persze, tudom, tudom… De mivel még nincs túl egy szörnyű megfázáson, kizárt, hogy takaréklángon működő fülével meghallja azt az egy bizonyos fontos hívást.

20:14… Miért kell ma is dokumentálnom a fehér cicát? Már nagyobb portfóliót készítettem róla, mint amekkora bármelyik szupermodellről készült valaha is. Jó, elismerem, bájos jószág, de semmi több.

21:41… Nem kell beállítanod az ébresztőt, elég megkérned… A cica kiment vadászni, végre a nyugalom percei következnek. Jó éjt! Álmodj Finnországról vagy a Balatonról, a nyárról, cicákról, a kedvesről! Úgyis tudom, én veled leszek.