Jelige: Noe13

Beküldte: admin, 2013-06-23 23:39:07  | Címkék: ,

Távolodások

- Okay, Houston, volt egy problémánk - hangzott el a rádióban, majd folytatódott
- De már megoldódott.
Az emberek mennyit fecsegnek feleslegesen - gondolta a farkas, és leszopogatta a maradék húst az asszisztens kézfejéről.

- Houston, volt egy kis problémánk - harsogta a rádió.
A farkas hallotta a mágneszszalag-lejátszó kattanását, ahogy bekapcsolt: “Kedves Hölgyem és vagy Uram, örömmel vettük megkeresését.  Ez egy automatikus válaszüzenet, mivel minden munkatársunk szabadságát tölti. Rádióüzeneteket korlátozottan sem áll módunkban átvenni. Sürgős esetben kérjük, forduljon kollégánkhoz az 1601 Houston, Nasa utca 3. szám alatti levélcímen! Üdvözlettel: Irányítóközpont.”

- Houston, volt egy problémánk.
- Hallgatom, Noé 13.
- A majmok közül ketten ki akarnak szállni a Holdon!
- Próbálták valamivel marasztalni őket?
- Próbáltuk. Étellel és masszírozással.
- És?
- Hajthatatlanok.
- Ha annyira ragaszkodnak hozzá, tegyék ki őket egy zászlóval, hogy lássuk, merre járnak.
- Nem túl nagy lépés ez nekik?
- Nagy lépés a majmoknak, kis kitérő Önöknek.  

Houston szokásos déli sétájáról tért vissza, mikor megszólalt a rádió:
- Okay, Houston, volt egy problémánk.
- Oldjátok meg - vakkantotta vissza Houston, mert ismerte az embereket. Tudta, hogy bármilyen körülmények között képesek kikérni mások véleményét, csak hogy átháríthassák a felelősséget. Ennyire nem bíznak magukban.

A farkas belépett az irányítóközpontba.
- Ti lőttétek fel a rakétát ott, ahol eddig a kölykeinket  neveltük? - kérdezte.
A személyzet, válaszra sem méltatva a farkast, rögtön elmenekült.

Mikor a farkas az irányítóközponba ért, csak egy megsárgult táblát talált: “A Holdra mentem. Rögtön jövök” felirattal. Megnyalogatta rajta a rozsdát, többször megkerülte, mintha rá akarna heveredni, végül az egyik asztal alatt könnyített magán, és elvonult oda, ahonnan jött.

 

- Okay, Houston, van egy problémánk. A személyzetben felvetődött a kérdés, minek mentünk az űrbe: Azért, hogy kiderüljön, van-e élet a Földön kívül? És mi lesz akkor, ha kiderül, hogy van? Vagy ha például kiderül, hogy nincs? Akkor mi van? Meddig kutatunk tovább? Kérlek, minél előbb válaszolj, mert elvesztettük a küldetésünkbe vetett hittünket. A válaszodban, kérjük, fejtsd ki, megéri-e három ember élete, hogy felfedezzünk valamit, amiből ezerféle, akár egymásnak teljesen ellentmondó következtetés vonható le. Köszönjük és vétel!

A csendbe belerecsegett a rádió:
- Okay, Houston, volt egy problémánk.
- Igen, én voltam az - válaszolt a farkas.

- Nézzétek, mókus van a fán! - kiáltotta az egyik asszisztens. A személyzet egymás sarkára taposva hagyta el az irányítóközpontot, hogy a kertben közelebbről is megvizsgálhassa az említett állatot.. A rádió ekkor harsogta bele az üres csöndbe:
- Okay, Houston, volt egy problémánk!

- Okay, Houston, volt egy problémánk!
Már csak a farkas hallotta a segélykiáltást és azt gondolta:  mert nem tisztelitek eléggé a természeteteket. Az ember nem az űrbe termett. Túl nagy a becsvágyatok, többnek akartok látszani annál, mint amik voltaképpen vagytok. Le akarjátok győzni a természetet, megmászni a legmagasabb hegyeket, még az űrbe is felmentek, hülyén ugrálni egy kietlen, sivár helyen, ahol se levegő, se víz.

- Üdvözlöm földi és az űrben lebegő hallgatóinkat. Mindenki jól hall minket? Itt Canis Lupus beszél az állatok nevében. Elfoglaltuk az irányítóközpontot, és addig nem megyünk el innen, amíg nem teljesítik a követeléseinket. Először is szeretném megköszönni a megtiszteltetést, hogy én beszélhetek ma Önökhöz, és térjünk is rá a lényegre. Követeléseink a következők:
- Ismerjék el végre az emberek világában, hogy az első űrhajós egy négylábú volt, név szerint Lajka, nem az a senkiházi Gagarin, akiről még azt sem hiszik el, hogy a Szovjetunió határát átlépte, nemhogy a sztratoszféráét.
- Nyomatékosan követeljük, hogy kizárólag szőrtelen kétlábúakkal induljanak szerelvények az űrbe!
A rádió szakította félbe a beszédet.
- Okay, Houston, volt egy problémánk - hangzott el. A farkas rögtön válaszolt:
- Addig vissza ne gyertek, amíg nem találtatok magatoknak helyet a költözéshez. Elég volt belőletek, húzzatok el végleg a bolygónkról! Keressetek tovább! - mondta, és rosszallóan megrázta a fejét.