Jelige: Hinta

Beküldte: admin, 2014-05-24 19:24:11  | Címkék: ,

Élhetetlenek

Kifőtt a tészta, hol vannak már? Ja, látom, befordultak. Édes kis pofa ez a két lányka! Megint nagyon szépen vannak öltöztetve, nézd csak, Tata, Edit azért ezt jól csinálja. Igencsak ért a ruhákhoz, meg a szépítkezéshez. A kis unokáim nem is szenvedhetnek hiányt semmiben! Hopp, a pörkölt oda ne kapjon!

Puszipuszi, na, mit főzött a nagyi? Igen, lesz madártej is! Angyalkáim, de szépek vagytok! Tomi fiacskám merre? Aha, dolgozik. De vasárnap?

Editkém, szólok, hogy voltunk Szikszayéknál, azt tervezzük, megyünk két hétre a Dunakanyarba. Nem, majd csak július 1-től. Tudod, van az a présházuk. Aaaannynyira rendes emberek, mindig is ilyen önzetlenek voltak. Ők családi barátok már régóta, azt hittem, tudod, a Tomi meg a Szikszay Laci, az, az, igen, a bankos Szikszay,  állandóan együtt rúgták a port, egymás mellett is ültek a padban sokáig. Közel vannak Szentendréhez, egyszer majd ti is igazán elmehetnétek!

Tényleg, később befut majd azért a Tomikám? Aha, nem, na, akkor feltétlenül csomagolok neki, ebből muszáj ennie. Jaj, édesek vagytok, a Nagyi belefőzte szívét-lelkét!

Meséld csak, Tata, mi a pletyka? Most képzeld el, Editkém! Tudtam, hogy az öreg Gyurka hülyeségeinek nem lesz jó vége! De hogy a rendőrök hozzák haza? Minek iszik ilyen idősen annyit? Vén marha. Nem elég, hogy a fia mérnök létére portás a városházán? Jaj, dehogy, haha, nem is azért mondtam!

Editke, veletek? Látom, kilóg a nyelvetek. Nem értem ezt a mostani világot. Hogyhogy? És innentől minden vasárnap? Hát nem is tudom Editkém, és megéri nektek? Tudod, Tominak milyen vékonyak az idegei. Ezek nem normálisak, mennyi?? Huszonhatezer az induló iskolás csomag? Te, nem taníthatnál egy kicsivel többet? Jaj, nem, ne értsd félre, csak tudom a matekhoz mindig olyan hülyék a lurkók, mint a tök, te meg fantasztikusan tanítasz édes Editkém! Vigyázok én ezekre a csemetékre addig! Nem, tudod, szombaton nem jó, a kertben vagyunk ilyen szép időben. Hát nem is tudom, most még ott van az a sok rozsdás kerítésoszlop, azzal valamit kezdeni kell, meg majd megcsináljuk a kerti filagóriát is, velünk ott csak unatkoznának. De hétfőtől péntekig bármikor. Nem, hét után nem, mert – tudod, az az egyetlen sorozat amit nézek.

Hát fogadd csak el, Editke, nagyon szívesen adjuk! Sose restellj kérni, a múltkorit se kértük vissza, nem is fogjuk. Jaj, ugyan, hagyd csak! Igen, nagyon aranyosak vagytok, szépen nevelitek őket.

Tominak majd melegítsd meg! Sziasztok, két hét múlva vasárnap gyertek! Sziasztok! Sziasztok!

Tata, megmondtam neked. Élhetetlenek.