Jelige: Feketeszeder

Beküldte: admin, 2011-04-12 01:13:58  | Címkék:

SMSe

A mobiltelefon ledje villogni kezdett, még csak pár perce tartott a megbeszélés. Két olvasatlan üzenet, egy olvasatlan e-mail. Megnyomta a megnyit gombot. Sms (M) „ tudod, hogy mit művelnék most veled?”, sms (Angi) „Tudsz utalni egy kis pénzt? köszi!”e-mail (Tóka Zoltán) „Mellékelten küldöm a olaszoknak küldendő válaszlevél végleges verzióját! légyszi okézd le.”

A vezérigazgató elkezdte az első napirendi pont tárgyalását. Észrevétlenül felemelte a készüléket az asztalról, közben a szeme folyamatosan a kivetítő vásznat figyelte.

– Célunk új értékesítési csatornák felfedezése, emelett meg kell reformálnunk a belső folyamatainkat is, továbbá jelentős költségcsökkentést kell végrehajtanunk ebben az évben, ahhoz, hogy a következő két évet túléljük és kilábaljunk ebből a kurva válságból.

Az asztal alatt elkezdte megválaszolni az egyik esemest. Kimenő sms (M) „Mit is?”, kimenő sms (Angi) „persze, mennyit?”, kimenő sms (Bálint) „Hétvégén lesz a Minimax családi nap? Elmenjünk?”.

Letette a telefont az asztalra, de alig engedte el, a led ismét villogni kezdett. Sms (M) „hát először is megnyalogatnám a nyakad, cirógatnám a mellkasod! aztán ....”, kimenő sms (M) „igen? aztán mit tennél?”, sms (Bálint) „ ne apa, az nagyon ciki! Élet-halál kérdése a Minimax a suliban!”, kimenő sms (Bálint) „Miért?”, válasz e-mail (Takács László) „Kedves Laci! Számomra elfogadhatatlan a HR terület javaslata az általam vezetett terület bérrendezésére. Mellékelt excel táblában találjátok az én javaslataimat a gazdasági igazgatóság kulcsembereire vonatkozóan, indoklással. Kérem SOS egyeztessünk a témában. Üdv!”, sms (Bálint) „A Csabi nézi csak a Minimaxot! Verjük is folyamatosan!”, kimenő sms (Bálint) „OK, akkor nem megyünk”

e-mail (Jakó Enikő): Szia! megbetegedett a gyerek, el szertnék menni két nap szabira ma és holnap. Légyszi engedélyezd, válasz e-mail (Jakó Enikő): „rendben, jobbulást a fiadnak!”, sms (bank) „ Kártyatranzakció összege: 8450,00 HUF,2011-04-08 10:21 Kártya: VISA Hely: D1615872016 Kazapot cipőbolt Budapest HU”

Az asszony megint vásárol – gondolta, közben elkezdte letölteni az egyik e-mail csatolmányát. Heves vita alakult ki a megbeszélésen.

-Kérdezzük meg a gazdasági igazgatót!  - szólalt meg az egyik középkorú kolléganő.  – Te hogy látod?

 A telefont a zsebébe tette és jelentőségteljesen végigpásztázta az asztal körül ülőket, majd a kérdező szemébe nézett.

- Véleményem szerint a tervezett költségcsökkentés 60-70%-át lehetne a munkabérekkel kapcsolatosa elérni. Ha azt vesszük ..

- Kár, hogy nem ez volt a kérdés – szólt közbe a vezér. – Épp az internet, mint új értékesítési csatorna lehetőségeiről beszélgetünk.

- Értem. Az interneté a jövő, de ezt én már két éve szajkózom, hogy nyitni kellene felé. Mi is pontosan a kérdés?

- Lépjünk tovább – mondta a vezér és a következő oldalra lépett a prezentációban.

Nyugodtan hátradőlt a székben és a vele szemben ülő fiatal nő szemébe nézett és elmosolyodott. Vörös haja volt, olyan igazi vadmacskás. Mindig is tetszett neki a vörös hullámos haj. A telefont újra elővette a zsebéből. Sms (Betty) „ de egy f..sz vagy! figyelj az előadásra, tudod hogy nincs már sok dobásod!”, kimenő sms (M) „ feltennélek az asztalra! és nagyon ... " sms (M) „hu, el tudnám viselni, de szerintem most hagyjuk abba, mert...”, sms(Angi) „vettem egy cipőt, most megyek bevásárolni a Tescoba, sietsz haza?”, kimenő sms(M) „ hogy lesz az este?”, sms (M) „Ma nem jó, a férjem hugának van szülinapja, velük megyünk vacsizni ”, kimenő sms (Angi) „sietek”.

A mobiltelefon órájára nézett, tíz-ötvenöt, azóta nem volt karórája, mióta az első munkahelyén kapott mobiltelefont.

- Elnézést de nekem az APEH-be kell érnem fél 12-re. A megbeszélés emlékeztetőjét küldjétek át. Este otthon meg tudom nézni.

Kiment a tárgyalóból, a többiek folytatták a megbeszélést. A vöröshajú nő telefonján a led villogni kezdett. Sms (Gazd Ig) „ Kivánlak! 12-kor a kéróban! csók!”