Jelige: abraka

Beküldte: admin, 2011-04-09 18:05:31  | Címkék:

Készenléti idő

Szombaton hívjon el a legjobb barátnőd egy kiállításra. Vagy egy hangversenyre. Vagy egy buliba. Legyen náthád, lábadozz tüdőgyulladásból vagy bokaficamból, ne akarj elmenni, de menj el mégis. Ismerj meg ott egy jóképű, vagy ellenállhatatlan humorú, esetleg elrajzoltan sármos pasast, akibe azonnal szeress bele. Legyen az érzés kölcsönös, beszélgessétek végig az éjszakát egy bárban, vagy a holdfényben fürdő folyóparton, vagy nagy, és drága, esetleg egyedi gyártású autójában. Később ne emlékezz a rendszámra, eleve ne tudj megjegyezni négynél több számot, utólag azt is keverd össze a pinkóddal, vagy a kapukóddal, vagy anyukád születési évszámával.  Mielőtt kirakatod magad egy elegáns lakópark előtt, hogy aztán öt perc múlva hazaóvakodj a szemközti lakótelep egyik nyolcadik emeleti panellakásába, leheljetek búcsúcsókot egymás ajkára, vagy szenvedélyes csókban forrjatok össze, vagy történjen meg, aminek előbb-utóbb úgy is meg kell történnie. Mikor a férfi meg akarja adni a mobilszámát, mondd azt, hogy a régimódi, klasszikus modellen alapuló kapcsolatok híve vagy, megvárod, amíg ő telefonál. Szimpatizáljon a gondolattal, írja fel a számodat, ígérje meg, hogy hétfőn délután hív, addig találd ki, hova menjetek. Tegye hozzá, nála csak egy dobás van, ő nem balek, vagy pali, vagy lúzer. Tudna erről mesélni, de nem érdemes.

Vasárnap ne egyél, hogy légiesen karcsú légy, vagy térj át ideiglenesen a vegán étkezésre, hátha szebb lesz tőle a bőröd, és fényesebb a hajad, vagy edd meg az összes csokit, amit a lakásban találsz, mert ez most jár neked. Éjjel ne tudj aludni, némi hánykolódás után jusson eszedbe, hogy nem ellenőrizted, nem csúszott-e el a pin-kártya. Vedd elő a dobozt, ami tele van régvolt telefonok töltőivel, érvénytelen kártyákkal, és egy csipesszel. Emeld le a burkolatot, fogd a kártyát, húzd ki, ejtsd a dobozba, aztán csippentsd ki a szerszámmal, és precízen illeszd a helyére. Elégedetten dőlj a párnára, öt perc múlva  ellenőrizd, hogy töltőn van-e a telefon, és a töltő valóban tölt-e. Írj bele emlékeztetőt, hogy emlékeztessen, hogy ne felejtsd otthon.

Reggel ess pánikba kialvatlan tükörképed láttán, kenj magadra jó adag lézerhatású arckrémet, fesd ki magad egy női magazin tanácsai alapján, aztán töröld le az egészet, mert kurvás, vagy öregít, vagy olyan, mintha begyulladt volna a szemed. Tedd fel a szokott ötperces mékápot, borítsd a táskádba az összes sminkcuccod, majd kitalálod délután. Zuhanyozz le, simítsd ki, vagy göndörítsd be, vagy szárítsd természetes hullámokba a hajad. Dobd be a szekrény aljába a tegnap gondosan kiválogatott, és kikészített öltözetet. Vedd fel az első ruhát, amit szexisnek gondolsz, vagy kifinomultnak, vagy nem látszol dagadtnak benne, aztán öltözz fel, aztán öltözz át, aztán rúgj bele a szekrényajtóba. Szólaljon meg a riasztó, vedd le a töltőről a telefont, tedd a táskába, könnyebbülj meg. Indulj el, fordulj vissza zsebkendőért, vagy a kulcsodért, vagy mert otthonfelejtetted a töltőt.

Fuss a busz után, érd el, ülj le zihálva, tedd fel a napszemüveged, emeld az arcod a nap felé, vagy bámulj a távoli hegyekre, vagy az ellenőrre. Vedd elő a telefont, tisztogasd meg az ujjaddal a kijelzőt, nézd meg benne a tükörképedet, töröld le a fogadról a rúzst. Ezt ismételd meg legalább háromszor. Érj be időben a munkahelyedre, esetleg késs el kicsit, vagy legalább fél órát. Találkozz a folyosón a takarítónővel, aki kérdezze meg, hogy beteg vagy-e, vagy a főnököddel, aki jegyezze meg, hogy megjött a délutáni műszak, vagy ütközz össze Lajossal, a komolyzene-buzi kollégával a szomszéd irodából.

Menj be a szobádba, köszönj a kolléganődnek, aki a virágokat locsolja, vagy tápoldatozza, vagy elmeséli hány bimbó lett otthon a futómuskátliján. Mélyedj a munkádba ha tudsz, ha nem, ábrándozva nézd a szemközti falon a féléves eredménykimutatási grafikont. Fokozódó várakozással gondolja az estére, a munkaidő vége előtt fél órával csörrenjen meg a telefon, kapd fel, és kacéran hallózz bele. A vonal túlsó oldalán szólaljon meg egykori barátod, akinek a zaklatása miatt két hónapja kártyát cseréltél a telefonodban. Panaszkodjon, hogy hetek óta nem ért el, a telefon azt ismételte, hogy „a hívott szám átmenetileg ki van kapcsolva a forgalomból.” Halld a hangját, de ne akard érteni, amit mond. Nyomd ki a vonalat. Gondold azt, hogy ez nem igaz. Aztán mondd hangosan a kolléganődnek – akit hívhatnának Borsikának vagy Flórának, de történetesen Ibolyának hívják – hogy Ibolya, ez nem igaz. A kolléganő vonja fel a szemöldökét, és próbálja meg figyelmét elszakítani a joskartya.hu weboldaltól,  aztán  mondja azt, hogy nemá. Hajolj le, markolj az arcodba, gyűrd a bőrt, csúsztasd hátra a széket, és érezd, hogy folyik össze a könnyed a nyáladdal. A szomszéd szobából harsányan hangozzon fel a dá-dá-dá-dááá, vagy tá-tá-tá-tááá, esetleg tá-dá-dá-dááá,