Jelige: Kaller

Beküldte: admin, 2012-12-04 21:13:52  | Címkék:

Utolsó

Kórlap
Neve: Boldog Tibor
Anyja neve: Boldog Mártonné
Születésének helye: Utolsó caffé                 Időpontja: 2012.12.02
   Foglalkozása: Író                                Családi Állapota: Özvegy
Lakhely: Gerlandó utca 18
Legközelebbi hozzátartozó neve és címe: X

Felvéve: 2080.09.03 16:30

Meghalt: 2080.10.03 02:44

Kórlefolyás:


Születési rendellenességek: Szociális érzékenység, felelőtlen kedvesség valamint súlyos Hit-Az-Emberekben-szindróma.

Újszülött korától kezdve én kezeltem, bizonyíthatóan egy nagyon ritka génmutáció utolsó hordozója volt, amit a szakirodalom „íróvénának” diagnosztizál. Ovodás korában kiderült, hogy immunis a két éves korban kötelezően beadott antidepresszáns-szérumra, ezért nála jelentkezett a melankólikus depresszió, amit csak gyermekversek félhangos szavalásával tudott enyhíteni. Az iskola harmadik napján belső sérülésekkel szállították hozzám, amikor a tanárnő azt mondta az osztálynak, hogy véleménye szerint a matematika sokkal hasznosabb az irodalomnál.

Pubertás korban kezdődtek a téveszmék, hallucinációk. Az első tünetek még észrevehetetlenek voltak, néha véletlenül rímben szólalt meg, esetleg azt mondta egy könyvre, hogy mennyire szép. Édesanyja akkor hozta be a klinikára, mikor kijelentette, hogy író lesz. De ekkor már túl késő volt. Harminc éves tapasztalatommal se tudtam rajta segíteni. Annyit kértem, hogy bármi történik, amit szeretne megosztani velem, nyugodtan hívjon fel. Ezután nap mint nap ébresztett fel éjszakánként az Utolsó cafféból részegen, hogy: Doktor úr, nem jön le egy kávéra a Hadikba? (Az Utolsón kívül – ahogy a nevében is benne van – már nem létezett más kávéház.) A rendőrség többszőr őrizetbe vette közrendbontásért, amiért a három éve gyorsétkezdévé alakított Országos Széchenyi Könyvtár falának támaszkodva hisztérikusan bőgött és ordibált.

Huszonévesen szenvedélybeteg lett. Meg akart tanulni papírra írni. Több száz asztaltámasznak használt könyvet vásárolt fel a M-IKEA raktáraiból, hogy a boritóoldalakon és az üresen hagyott lapszéleken gyakorolhasson. Huszonnyolc évesen elhagyta Magyarországot, letelepedett Maxinéziában, és az ottani törvényeket kihasználva feleségül vette Költészetet. Harminc évig éltek boldog házasságban, született egy fiúk, Ihlet. 2075-ben meghalt Költészet, ugyanebben az évben összeveszett Ihlettel és elhagyta őt.

Ekkor költözött vissza szülőföldjére, megvette az omladozó Utolsót. (Tudni kell, hogy mikor Tibor elhagyta az országot 100%-ot esett a kávézó forgalma, ezért kényszerültek bezárni). A felújításra elment minden maradék pénze, ezért beköltözött  a férfimosdóba. Minden nap reggel hétkor felkelt, megfordította a zárva táblát, és várta a vendégeket. Azt mesélte, mikor behozták a klinikára, hogy tegnap bejött valaki, odament a pulthoz, illedelmesen bekéreckedett a toalettre, és dolga végeztével távozott. Örömében, hogy ez egy új kor hajnalát jelenti, tíz perc alatt fejben megírta élete művét, de mielőtt elkezdhette volna leírni, meghalt.