Jelige: Lehettem_Volna

Beküldte: admin, 2012-01-19 20:49:20  | Címkék:

Háromszög

„Hová lettek a családi ereklyék”[1]?
Hallod? Hová lettek innen a családi ereklyék? Hozzád beszélek. Nem tudod, hová lett innen a kék bársonydoboz?. Emlékszem, hogy a múlt kedden még itt volt a fiókban, akkor vettem ki pénzt a gázosnak. Te tetted el valahova?
Válaszolj már, ne azt a rohadt tévét bámuld! A családi ereklyéimet keresem, az én családi emlékeimet, abban a kis kék bársonydobozban, amibe még az anyám rakta el. Mondd meg, te vetted ki innen?
Tudod, hogy Hildát a jövő héten műtik, kell nekik a pénz. Karcsi még mindig nem kapja a rokkantságit, mert az a hülye személyzetis liba nem küldte be a papírjait. A nagypapáék karikagyűrűjét akartam beadni, de nincs meg. Hova tetted?
Más nem nyúlhatott hozzá. Az Attila nem csinálna ilyet. Imádta az öregapját, előbb adná el az óráját vagy a kabátját. Mit csináltál vele? Levitted annak a hülye Lóránt haverodnak, mi? Mennyit adott érte? Én nem tudom, mit csinálok veled, ha levitted!
Itt döglesz egész nap, egy szalmaszálat nem raksz keresztbe. Arra nem vagy képes, hogy a szemetet levidd. Este meg eltűnsz, mész a haverokhoz, viszed a pénzemet. Legalább keresnél!
Nem igaz, hogy nincs munka, aki keres, az talál. A Takács gyerek is le tud járni a zöldségeshez. Te is el bírnád húzkodni azt a szar kocsit! De te nem vagy képes megemelni a rohadt seggedet! A múltkor se mentél el, pedig a Sanyi direkt meg is beszélte, felvettek volna. Persze, akkor nem rohadhatnál tízig az ágyban! De én vagyok a hülye, hogy tűröm! Mit gondolsz, meddig tűröm még? A lábam majd’ leszakad! Egy fodrászhoz nem jutok el!
Most meg meglopsz! Te mocskos disznó! Nyögd már ki, hova tüntetted el, te szemétláda! Megitattad velük, mi? Mért nem ők fizetnek, te hülye? Azoknak van pénzük, dolgoznak! De ott vagy te, jó bolod, az én pénzemből! Most mit mondjak a szerencsétlen Hildának, mi? Hogy a drágalátos párom elhordta?
De végeztem veled! Takarodj! Tűnj el a lakásomból! Eredj a hülye Lóránthoz, meg a többihez! Vissza se gyere!
Mocskos szemét!

***

Teljesen begolyózott! Ott üvöltözött nekem, hogy adjam vissza a kibaszott dobozát. Szaros kék doboz, ott rohadt valahol a fiókban. A faszom se tudja, mi volt benne! Érdekel is engem!
Sokat ugat, úgy otthagyom, a hülye kölykével együtt, mint a szart! Amikor a férje rá akarta törni az ajtót, akkor jó voltam neki! Most meg csak baszogat, hogy mért nem dolgozok. Hát, mit dolgozzak, ha egyszer nincs építkezés, mi az anyám picsáját dolgozzak? Menjek a zöldségeshez ládát tologatni! Hát ez komplett hülye! Már nem is szólok neki semmit, inkább lejövök a picsába.
A fiacskáját, azt nem piszkálja, annak még a valagát is kinyalja! Az Attilácska! Kis hülye pöcs! Az se tud, mit kezdeni magával. Annyi esze se volt, hogy legalább a szakmunkásképzőt befejezze! Persze, hogy nem talál semmit! Mit tudom én, mit csinál egész nap.
Na, még egy kört?

***

Figyelj, Tarzan! Nagyon kellene egy adag! Most nincs semmim, de, emlékszel, az a múltkori sokkal többet ért. Azt beszámíthatnád. Holnapra kitalálok valamit. Van egy címem, azt megcsinálom.
Az anyám életére...

***

...imádkozzál érettünk bűnösökért most és halálunk óráján. Ámen.
Még mindig fújsz rám? Ideges voltam, persze, hogy ideges voltam! Te nem lettél volna ideges? Nincs meg a doboz. Fogalmam sincs, hová tűnhetett. Úgy emlékeztem, hogy kedden még láttam. De lehet, hogy még a festés előtt? Az Attila haverjai is voltak fent azóta. Majd megkérdem tőle.
Te! A Lóránt nem tudna valamit az Attilának? Annyi felé üzletel. Beszélj már vele!
Lehet, nem is kaptam volna sokat azért a gyűrűért. Szegény nagypapa! Mindig azt mondta, mindenki mezítláb áll az Úr elé. Hát, ő úgy állt! Szegény mama, alig tudta eltemettetni. A követ azóta se tudtuk megcsináltatni. Sokat sírt miatta. De azt mondta, a jó emberek nem múlhatnak el, „szellemképüket az utódok őrzik.”[2]


[1] Kálnoky László: A kegyelet oltárán
[2] Kálnoky László: A kegyelet oltárán