Jelige: legjobbanya

Beküldte: admin, 2013-04-13 18:52:10  | Címkék:

Édesanya

Ha az édesanyát lehetne definiálni, akkor két szó szerepelne a definícióban: gondoskodó, és a szeretet. Az a feltétel nélküli szeretet, amit a gyermekei után érez.
Egy nő már a születésétől fogva anya. Hiszen pici gyermekkorában is a játékait „gondozza” vagy, ami a keze ügyébe kerül ápolgatja. Ahogy pedig egyre idősebb lesz az anya szerep is erősödik benne. Majd mikor elérkezik az idő, hogy gyereket vállaljon, belép abba a titkos világba, amit a terhes nők ismernek csak igazán. A várakozás, mikor minden egyes nap valami új születik. És mikor megérkezik a pici baba, akkor érkezik meg a második „szerelem” is egy nő életében. Az anyaság nem csak egy szerep, hanem egy életre szóló örömforrás. Egy nő azért jön a világra, hogy teremtsen. Odaadóan táplálja gyermekeit és egész családját, testileg-lelkileg. Az ő élet tere a belső világ, a külső pedig a férfié.

Lehet valaki tizenhat évesen, húsz évesen vagy harminc évesen is édesanya, az nem változtat semmin. Az érzések, az illatok, a pillanatnyi, apró örömök mind egyformák. Mindannyian akkor válunk igazán felnőtté, ha gyermekünk születik.

Én tizenhat éves vagyok, és már most vállalnék szívesen gyereket, ha oda sodorna az élet.