XXXVII. Szegedi Nyári Tárlat - Művészetek találkozása pályázat

Beküldte: migeza, 2013-04-15 18:32:33  | Címkék:

ReökAz idén 37. alkalommal rendezik meg a Szegedi Nyári Tárlatot, az ország egyik legjelentősebb képzőművészeti seregszemléjét a szegedi REÖK palotában. A rendezvény célja, hogy bemutassa a kortárs magyar képzőművészeti törekvéseket. A rangos országos képzőművészeti találkozó a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani. A zsűrizésre szánt alkotásokat az elmúlt hetekben Budapesten és Szegeden gyűjtötték. A tárlatra meghívást kaptak a legrangosabb magyar kortárs művészek: Aknai János, ef. Zámbó István, Csurka Eszter, Vojnits Erzsébete, feLugossy László és Nádler István.

Az idei tárlatra rekordszámú alkotás érkezett  - tudtuk meg Nátyi Róberttől, a REÖK palota művészeti vezetőjétől. Tavalyelőtti 350 alkotáshoz képest az idei évben mintegy 720-at küldtek be az alkotók. Az öttagú zsűri – kétnapos munkával – több mint száz alkotó 150 művét válogatta be a tárlatra.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a tárlattal pármuzamosan elindítjuk Művészetek találkozása – festménynovella című pályázatunkat is. A tárlatra bekerült alkotások közül 4 festményt választott ki a REÖK, a Tiszatáj és az irodalmipályázat.hu képviselőiből álló bizottság. A kiválasztott festmények alkotói: Kántor Ágnes, Henn László András, Lakatos Ervin, ef Zámbó István. Hamarosan megjelenik a pályázati kiírás és a festmények fotója is látható lesz oldalunkon.

A Szegedi Nyári tárlat idén május 19-től július 7-ig lesz látogatható, ahol az érdeklődők élőben is megtekinthetik az irodalmipályázaton szereplő festményeket.