Tiéd a trauma, a hatalom és a dicsőség!

Beküldte: migeza, 2014-02-10 23:08:01  | Címkék:

Tied a trauma„A személyesség, a sérelmek irodalmi feldolgozása önmagában kevés, nem csak magunkra kell gondolnunk.” - mondta Sinisa Tucic a nagy sikerű tavalyi találkozónkon, ahol kísérletet tettünk egy közös nyelv kialakítására a meghívott közép-kelet-európai vendégeinkkel az egyéni és kollektív traumák megközelítésének céljából.

A Fiatal Írók Szövetsége ennek szellemében idén is Valentin-napra időzíti kétnapos nemzetközi találkozóját, ezúttal hatalom és identitás viszonyát, a traumaemlékezet tér- és tájépítészeti konstrukcióit állítva a beszélgetések középpontjába. Fiatal szerb, bosnyák, román, horvát, cseh, lengyel, magyarországi és határon túli magyar írók, költők, gondolkodók osztják meg tapasztalataikat egymással és a közönséggel kisebbség és többség viszonyáról, a hatalmi és egyéni diskurzusok egymásnak feszüléséről. A beszélgetéseket a közösségi tér és a hatalom viszonyának tárgyi megjelenési formáiról szóló előadások nyitják meg.

2. KÖZÉP-KELET-EURÓPAI TRAUMATALÁLKOZÓ
2014. február 14-15.
Fogasház (Budapest Akácfa u. 51)

Facebook esemény

A FISZ minden érdeklődőt szeretettel vár a beszélgetésekre február 14-én 17 órától 21 óráig, és 15-én 16.30-tól 21 óráig a Fogasházban. A részvétel ingyenes!