Művészetek találkozása - beharangozó

Beküldte: migeza, 2013-04-08 23:45:09  | Címkék:

Egy különleges vállalkozásra adjuk a fejünket április közepén a Tiszatáj irodalmi folyóirattal és a szegedi Regionális Öszművészeti Központtal. A Művészetek találkozása - Festménynovella című pályázatunkban összekötjük az irodalmat a festészettel.
 
Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013. május 18 - július 07. között rendezi meg a XXXVII. NYÁRI TÁRLATOT. A szegedi nyári fesztivál-időszak egyik legrégibb képzőművészeti eseményének a REÖK (Regionális Összművészeti Központ) épülete ad otthont. A rangos országos képzőművészeti találkozó – a hagyományokhoz hűen – a hazai táblaképfestészetről, grafikáról és plasztikai törekvésekről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani.

A rendezvényhez kapcsolódik pályázatunk, melynek témáját a tárlatra beadott képek közül egy szakmai bizottság által kiválasztott 3 alkotás fogja adni. A szakmai bizottságot egy művészettörténész, egy irodalmár és az irodalmipályázat.hu képviselője fogja alkotni. A pályázat meghirdetésére várhatóan április közepén kerül sor.