Jeladás - novellapályázat

Beküldte: migeza, 2013-02-05 21:41:45  | Címkék:

JeladásÖrömmel teszünk közzé egy irodalmi pályázatot. A Queer Kiadó novellapályázatot hirdet fogyatékossággal élés témában, a „Jeladás” c. összművészeti programsorozat keretében. A szövegek érinthetik a mozgás-, látás-, hallássérültek, az értelmi és beszédfogyatékossággal, az autizmussal élők és a halmozottan fogyatékosok mindennapjait. Célja az, hogy akadályoztatott társaink élethelyzeteit az irodalmi diskurzus terébe emelje, ezzel is artikulálja a fogyatékosságok különbözőségeit, ugyanakkor bemutassa a másságok mélyén rejlő azonosságot.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2013. MÁRCIUS 29.

Egy alkotó maximum három novellával pályázhat. A beküldött prózamunkák terjedelme max 15.000 leütés. A műveket Word formátumban várják az info(kukac)queerkiado.hu elektronikus levélcímre. A pályaművek előtt minden esetben szerepeljen a szerző neve (esetlegesen írói álneve) és e-mail címre.

Díjazás: A kiválasztott novellák helyet kapnak egy prózaantológiában. A novellapályázat nyertese számára saját kötet megjelentetésének lehetőségét nyújt a kiadó. Az első három helyezett szövegei kiemelt helyet kapnak a „Jeladás” c. összművészeti programsorozatban, valamint online megjelenést és 5000 Ft értékű könyvcsomagot biztosítanak. Minden szerző tiszteletpéldányt kap. 

A beküldött pályázatok csak kitöltött adatlappal és a felhasználási szerződés aláírásával együtt érvényesek, melyeket az eredményhirdetés után küldenek ki a választott szerzőknek. 

További információk a pályázatról és a kiadóról: www.queerkiado.hu , http://www.queerkiado.hu/queer/?page_id=298