Eredményhirdetés és díjátadás a Versképek pályázaton

Beküldte: migeza, 2014-07-13 21:05:00  | Címkék:

Mai napon zárta kapuit a XV. Táblaképfestészeti Biennálé. A kortárs festészeti seregszemléhez kötődően, a REÖK, a Tiszatáj irodalmi folyóirat,a tiszatájonline.hu és oldalunk, az irodalmipályázat.hu által közösen meghirdetett Versképek című verspályázat is a végéhez ért, 2014. július 11-én átadásra kerültek a díjak.

A zsűri – Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író és Kollár Árpád költő, a Fiatal Írók Szövetségének elnöke – a 181 beérkezett alkotásból választotta ki a három díjazottat. Az első díjat Tokos Bianka „kivonat” című verse kapta, a második helyezett Bertók Éva lett „Kívül-belül” című művével, a harmadik pedig Novák Valentin a „díj” című alkotással.

A díjátadáson Nátyi Róbert a REÖK képviseletében beszélt a Biennáléról, valamint a festészet és az irodalom összekapcsolásáról, Zalán Tibor, a zsűri képviseletében a beérkezett alkotásokról adott értékelést, majd ezt követően Mihályi Géza, az irodalmipályázat.hu képviselője adta át a díjakat. A díjátadón az első két helyezett szerző tudott személyesen is megjelenni a REÖK palotában, ők saját műveik felolvasásával tették színesebbé az irodalmi rendezvényt.

Ezúton is gratulálunk a díjatott alkotóknak, és köszönjük minden pályázónak a beküldött alkotását.