Eredményhirdetés - Édesanya pályázat

Beküldte: migeza, 2013-05-28 22:00:46  | Címkék:

Az Édesanya szépírói pályázat eredményhirdetésén vehetett részt az irodalomkedvelő közönség tegnap a Világ Legszebb Kávéházában, a New York Kávéházban. A díjátadóra a New York Művész Páholy Az alkotás lelkei című estjének elején került sor. A neves zsűri – Karafiáth Orsolya író, költő, Turczi István író, valamint Mihályi Géza, az irodalmipályázat.hu alapítója – értékelte a pályázatra beérkezett alkotásokat és az esten hirdették ki a nyertes alkotásokat.

Zsűritagok A pályázatot Völgyi Lajos, A mi anyánk című munkája nyerte, második Győri Orsolya Szívöszhang című verse lett. A pályázatra nagyon sok jó alkotás érkezett, ennek köszönhetően a zsűri döntése értelmében megosztott harmadik díj került kiosztásra: Móritz Mátyás, Csöndes vallomás lehajtott fejjel,  valamint Kölüs Lajos, Könnyű, pihe könnyű című alkotása került még a dobogóra.

A Facebbok-on bonyolított lájkversenyt Hegedüs András nyerte. Különdíjat kapott Persányi Norina, Bata Erika és Vincze Erika.
A díjátadót követően először lépett együtt színpadra a Londonban élő balettművész, Tunyogi Henriett, hazánk egyik legnépszerűbb zenész-énekese, Sztevanovity Zorán és a kultúrával évtizedek óta foglalkozó, társművészetekkel együtt gondolkodó fotóművész, Kaiser Ottó.

Bensőséges találkozásnak, az egymást átfedő művészeti területek közötti, semmivel sem helyettesíthető kapcsolatnak lehett tanúi azok, akik ellátogatnak a rendezvényre. 
A jó hangulatú beszélgetést Zorán Apám hitte című száma zárta.
díjazottak - Édesanya pályázat

A rendezvényről további képeket a New York Művész Páholy Facebook oldalán találhatnak.

Az eredményhirdetéssel lezárult hatodik pályázatunk. Mostantól teljes mértékben a Műveszetek Találkozása – festménynovella című pályázatunkra koncentrálunk. A kortárs alkotók festményeihez kapcsolódó pályázatra továbbra is várjuk az alkotásokat.